Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

Cušpajz od praziluka

Sastojci:

- 3 do 4 velika struka praziluka
- 1 kg suvih dimljenih kostiju
- 1 kg belog krompira
- pola glavice belog luka
- biber u zrnu
- mleveni biber
- lovorov list
- aleva paprika
- kašika ulja
- kašika brašna
- so po potrebi
- malo tucane ljute paprike

Priprema:

Suve kosti obariti i prohladiti, a zatim sa njih skinuti meso, a vodu u kojoj su se kuvale sačuvati.
U šerpu u kojoj kuvate jelo staviti očišćen i na deblje kolutove iseckan praziluk, obariti ga kratko, a zatim odliti vodu. Naliti vodu u kojoj su se kuvale suve kosti, dodati krompir, meso od kostiju, sitno iseckan beli luk, biber u zrnu i mleveni biber, lovorov list i alevu papriku po želji.
Kuvati oko pola sata dok se krompir ne raspadne i tako da jelu gustinu. Dodati, tanku zapršku sa brašnom i alevom paprikom. Jelo ne treba soliti sve dok ne bude skuvano, jer suve kosti puste dosta soli. So dodati na kraju ako je potrebno. Cušpajz treba da ima gustinu, i ne treba dozvoliti da tečnost potpuno ispari.
Ovo jelo možete praviti i sa suvim rebrima (skuplja varijanta). Takodje, može se pripremati i kao posno jelo, ali u tom slučaju se izostavlja meso.
Kada se završi kuvanje, cušpajz sipati u tanjir (jelo možete po želji posuti sa ljutom tucanom paprikom).

Vreme pripreme 30 - 45 minuta

Služiti uz domaću pogaču i pivo.

Prijatno!

Recept poslala Lela

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch